Bedien je TV met de nieuwe HTC One

Naast het ongelofelijke beeldscherm, de super snelle processor en het fraaie design heeft de nieuwe HTC One nog veel meer te bieden. De Taiwanezen hebben afgelopen week namelijk samen met het toestel ook een preview gegeven van de nieuwe HTC Sense 5.0 software die standaard op alle high-end HTC toestellen zit.

28080290_8KGMRX-3-580x326

Sense is het eigen jasje wat HTC over de standaard Android Jelly Bean interface heeft gegooid. De een moet er niks van hebben terwijl de ander het een geweldig initiatief vindt. Hoe dan ook, deze laatste update zal verschillende mensen toch wel interesseren. Sense 5.0 heeft namelijk een optie genaamd Sense TV, een applicatie die het mogelijk maakt om Televisies te bedienen met je HTC One.

Het nieuwe vlaggenschip van HTC heeft namelijk een IR Blaster (infra-rood zendertje) ingebouwd zitten in de power button. Hiermee wordt het mogelijk voor de telefoon om dienst te doen als afstandsbediening voor een groot aantal TV toestellen. In combinatie met een speciale app wordt het zelfs mogelijk om door een live gids te bladeren en programma’s aan je favorieten toe te voegen. Daarnaast kun je natuurlijk met een simpele zwiep over het beeldscherm van kanaal verwisselen en het volume aanpassen.

Veel meer is nog niet bekend over de Sense TV applicatie, maar verschillende bronnen (waaronder Slashgear) hebben laten weten binnenkort aan de slag te mogen gaan met de nieuwe HTC One. Naar verwachting weten we volgende week meer over zowel het toestel als de nieuwe Sense 5.0 software.


Laat wat van je horen

*