BoomSound op de HTC One

Iedereen die misschien al een paar jaar ouder is kan zich vast nog wel de oude monoluidsprekertjes herinneren waar iedere PC mee uitgerust was – lang voordat PC’s natuurlijk over een échte audio uitgang beschikten. Soms doen me de luidsprekertjes van smartphones een beetje denken aan deze oude PC luidsprekertjes: mono geluid dat ergens aan de verkeerde kant van de kast van het apparaat kraakt. Het is dus eigenlijk bijna vreemd dat er nú pas, met de HTC One, een smartphone aan komt met stereo speakers die aan de juiste kant – de voorkant – van het toestel zitten.

htc-one-stereo-boomsound

Oke, de vergelijking met de krakende speakertjes van oude PC’s is misschien wat overdreven, maar het feit dat de HTC One stereo geluid biedt die ook nog eens uit de voorkant van het toestel komt is er niet minder welkom door. HTC zelf noemt het BoomSound, om te benadrukken dat het geluid dankzij de speciale ingebouwde versterker ook nog eens goed hard kan – én ook op lage volumes beter is.

Daarnaast is de Mp3 speler van de HTC One voorzien van een leuke modus waarbij de muziek drie dimensionaal gevisualiseerd wordt, terwijl eventuele songteksten direct van het internet op het scherm worden getoond. Een heuse karaoke modus dus.

htc-one-boomsound-karaoke-mode

(afb.: MobileGeeks)

Overigens is HTC’s Beats Audio technologie ook gewoon nog aanwezig in de One. Al met al biedt het toestel dus niet alleen een extreem scherpte kijkervaring met het 1080p full HD beeldscherm, maar het geluid blijft absoluut niet achter.

In ieder geval is het verschil tussen mono geluid dat uit de achterkant (bijvoorbeeld Samsung’s Galaxy S3) of onderkant (bijvoorbeeld de iPhone 5) komt en stereo geluid dat je als kijker/luisteraar gewoon tegemoet komt ontzettend groot – of je nu muziek luistert, een film kijkt, of een game speelt.

Het zou eens tijd worden, eigenlijk!


Laat wat van je horen

*