CyanogenMod 9 voor de One X

Het was maar een kwestie tijd totdat de eerste CyanogenMod voor HTC’s vlaggenschip beschikbaar zou komen, maar nu is het dan zo ver. TripnDroid Mobile heeft gisteren laten weten dat de eerste versie van de mod beschikbaar is voor de alle One X toestellen met een Tegra 3 processor. Kortom, alle One X toestellen behalve die in Amerika.

De mod zorgt ervoor dat je 100% Sense UI free bent, dat wil zeggen, je kan nu ondervinden hoe Android 4.0 zonder alle toeters en bellen van HTC werkt. Zoals wel vaker het geval is bij CyanogenMods werken (nog) niet alle functies van de telefoon. Bij de One X zijn dat vooralsnog helaas de camera en de Wi-Fi hotspot optie.

Voor de fans onder ons die geen flauw idee hebben wat hierboven nou allemaal staat, een kleine update. CyanogenMod 9 is een initiatief van een paar knappe koppen in de programmeer wereld. Doordat Android open-source is mag Jan en Alleman (legaal) aan de software sleutelen. Dit hebben de jongens van CyanogenMod dan ook gedaan en om de zoveel tijd komt er een nieuwe versie uit. je kunt het zien als een Android update, maar dan niet door Google zelf, maar door mensen thuis. Het is als het ware een soort ‘hack’ voor je telefoon (of tablet). Meestal zijn er wat kleine aanpassingen gemaakt aan de user interface en vaak kun je ook apps en programma’s downloaden en installeren die niet in de Android Markt (Google Play) te vinden zijn.

Dus voor degene die een poging durven te wagen, HIER vind je alle instructies en bestanden die je nodig hebt.

P.S. In de post staat dat het CyanogenMod 9 voor de HTC Endeavor betreft, dit toestel staat op de markt beter bekend als de HTC One X ;)
P.P.S. Als je gaat experimenteren met mods op je telefoon  is dat geheel op eigen risico! Noch HTC, noch CyanogenMod, noch iemand anders dan jijzelf kan verantwoordelijk worden gehouden als er iets fout gaat. (wat overigens zeer onwaarschijnlijk is)


Laat wat van je horen

*