Dit is de HTC One (specificaties, foto’s)

Met nog minder dan twee uur te gaan tot de officiële onthulling van de HTC One, hebben we onverwacht toch nog de hand kunnen leggen op de video waarvan we zojuist nog meldden dat deze van YouTube verwijdert was. De video in kwestie – eigenlijk gemaakt door een blogger van o.a. de Duitse website Netbooknews.de –  is in feite een heuse preview van het toestel, en dus komen we nu al álle specificaties van het toestel te weten – inclusief de bevestiging dat het toestel inderdaad HTC One heet.

htc-one-specificaties-uitgelekt

Het blijkt dat de meeste eerdere geruchten over de One accuraat waren: het scherm is inderdaad een 4,7 inch full HD Super LCD3 scherm met een absurd hoge pixeldichtheid, en de camera is een vier megapixel camera met de zogeheten ‘ultrapixel’, waarbij iedere pixel is opgebouwd uit drie pixels op de camerasensor. Aan de voorkant is een 2,1 megapixel camera aanwezig voor videobellen en soortgelijke toepassingen. Het toestel beschikt over stereo luidsprekers die een indrukwekkend volume schijnen te produceren.

htc-one-2

In de aluminium body vinden we een quadcore Qualcomm Snapdragon 600 processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz. Volgens de bron van de video haalt de One daarmee in de benchmark app Quadrant een score van om en nabij de 12000. Ter vergelijking: de huidige Galaxy S3 van Samsung zit zo rond de 6000.

Het geheel wordt van energie voorzien door een accu met een capaciteit van 2300 mAh, wat ruim is, maar vermoedelijk ook broodnodig om het scherm en de processor een het werk te houden.

htc-one-3

Op geheugengebied vinden we in de HTC One 2 GB RAM, en 32 GB interne opslagcapaciteit – het lijkt erop dat een micro-SD slot niet aanwezig is, maar we wachten nog even tot na de presentatie van vanmiddag voor de uiteindelijke bevestiging.

HTC heeft voor de powerknop, die zich bovenop het toestel bevindt, een leuke extra functionaliteit bedacht: deze doet tevens dienst als infrarood zender, zodat de One ook gebruikt kan worden als afstandsbediening voor de televisie en andere apparatuur.

htc-one-4

Op software gebied biedt de One nu nog Android 4.1.2, maar een update naar 4.2 schijnt op zeer korte termijn gepland te zijn. Of dit nog vóór de officiële releasedatum gebeurd zal zijn is nog niet bekend. Zeker is dat de interface zelf inderdaad HTC’s eigen Sense ‘schil’ is, in de versie 5.0.

Hopelijk kunnen we later vandaag de eerste écht, openbare hands-on video van de One bekijken. Wat denk jij? Is de HTC One dé smartphone voor jou dit jaar?


Reacties

  1. Er zit toch wel een dedicated camera button op toch?
    zeg me dat ik eroverheen heb gelezen!!! en dat deze aanwezig is…

Laat wat van je horen

*