Eerste reacties op de HTC One X

Zoals de meeste fans al hebben gemerkt is de One X nu toch eindelijk op de markt verkrijgbaar en sommige geluksvogels onder ons hebben hem zelfs al een paar dagen thuis liggen. Niemand zal ontkennen dat het nieuwe vlaggenschip van HTC een zeer fraaie telefoon is waarmee de Taiwanezen duidelijk laten zien dat ze er alles aan doen om het tegen Apple en Samsung op te nemen.

We hebben tot nu toe allemaal fraaie geruchten en beloftes gehoord wat betreft de One X, maar nu Nederland en een deel van Europa eindelijk zelf met de telefoon aan de slag mag, zijn wij toch wel benieuwd naar wat de consument vind. Een aantal grote gadget sites zoals Engadget en TechRadar hebben de telefoon al flink onder handen genomen en er komen een paar verrassende conclusies uit.

Ten eerste is iedereen het er toch echt over eens, de One X is een prachtig toestel in meer dan een opzicht. Het design en materiaal worden de hemel in geprezen. Een fraai uitziende telefoon van zeer sterk materiaal dat onverwoestbaar aanvoelt, dat is precies wat men tegenwoordig verwacht van een high-end toestel en HTC stelt op dit gebied ook zeker niet teleur. Verder blijkt het HD display uitstekende beelden tevoorschijn te toveren en kan een beetje fotograaf geweldige foto’s schieten met de 8mp camera. Dit alles in combinatie met Ice Cream Sandwich (Android 4.0) en een Tegra 3 (quad-core!) processor zorgen ervoor dat de One X een soepele en zeer snelle telefoon is die alles doet wat je wilt dat hij doet.

Maar zoals altijd zijn er hier en daar ook wat kanttekeningen te maken. Wat meteen opvalt is dat de batterij verdacht snel leegloopt bij ‘normaal’ gebruik van de telefoon. Omdat de One X vol zit met allerlei functies en mogelijkheden is het niet meer dan logisch dat je deze ook wilt uitproberen, maar voordat je dit allemaal hebt gedaan ben je al twee oplaad beurten verder. Dit is al helemaal vreemd als we terugkijken naar de verhalen over de Tegra 3 processor. Die zou alleen alle 4 de kernen benutten als dit echt nodig is, en een kleinere 5e kern zou alle simpele taken zoals video’s en e-mails ophalen tot zich nemen. Maar misschien dat dit niks meer is dan een software probleem wat in de toekomst opgelost kan worden.

Bovendien blijkt het in de praktijk zo te zijn dat de Snapdragon S4 (die in de One S) even snel zo niet sneller is dan de Tegra 3 die in de One X zit. Dit werd pas nog aangetoond door benchmarks op het net. Misschien dat een aantal mensen dan toch voor de goedkopere One S gaan, aangezien je voor een one X wel een hoop geld kwijt bent.

Maar waar wij uiteindelijk benieuwd naar zijn is jouw persoonlijke ervaring met de HTC One X. Dus als je een trotse eigenaar bent van de nieuwe HTC telefoon en je hebt op of aanmerkingen, laat het ons en andere fans weten in een reactie hieronder!

 


Reacties

 1. Eise says:

  Nou de meesten zeggen anders dat de batterij goed presteert dus daar ga ik ook vanuit… En als je constant zwaar gamet trek je elke batterij, ook van 5000 MaH er binnen een 6tal uren mee leeg dus das niet zo vreemd… Maar met normaal gebruik gaat de batterij minstens een etmaal mee wordt er door meerdere gebruikers ook gezegd… Maargoed ik zal t allemaal nog wel zien… ELke verbetering is natuurlijk altijd beter…

 2. Eise says:

  En benchmarks zeggen niet zoveel.. Je zal zien dat de praktijk toch echt uitwijst dat de Tegra 3 quad toch echt sneller is als een dual core, dat kan gewoon ook niet anders….

  • HTCFandroid says:

   De Tegra 3 zal zonder twijfel meer rekenkracht hebben dan welke andere dual-core processor dan ook. 4 kernen is immers het dubbele van 2 kernen, zo simpel is het.

   Maar wat hier waarschijnlijk aan de hand is, komt (denk ik) door het feit dat het overgrote deel van alle apps en programma’s voor mobiele telefoons zijn gedoceerd met maar 1 of 2 processor kernen in het achterhoofd. (dit zagen we ook al gebeuren toen PC’s overstapten op quad-core processors) Dus als de code in bijvoorbeeld een facebook app zegt dat hij 2 kernen kan gebruiken, dan kun je wel quad-core processor hebben, maar nog zal de app maar twee van de 4 kernen benutten.

   Maar van de andere kant, zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat apps standaard gebruik kunnen/zullen maken van alle beschikbare kernen van een processor. Dit betekent dus dat een quad-core processor zeker een plus punt is als je kijkt naar de toekomst!

 3. Leon says:

  ik ben 1 van de gelukkige eigenaren van de htc one X, ik heb hem woensdag binnen gekregen, en ben er zeker wel heel blij mee.

  het is een hele verbetering, eerst had ik namelijk de samsung galaxy apollo.

  verder is de accu inderdaad erg snel leeg, ik had mijn mobiel donderdag mee naar school genomen, ik had 4 uur les, en toen ik thuis kwam heb ik eventjes een spelletje gedaan en was hij leeg.

  verder ben ik er ook achter gekomen dat de mobiel aardig heet kan worden wanneer je die gebruikt, zeker bij een spelletje, maar ook bij ‘gewoon’ internetten wordt het erg warm rond de camera (waar waarschijnlijk dus de processor zit).

  verder is het een prima mobiel met een erg mooi scherm en een goede camera, wel heb je maar 2gb om apps op te installeren, dus is de overige 30 gb voor ICS en foto’s, filmpjes, en overige bestanden.

Laat wat van je horen

*