En daar is ‘ie dan! de gloednieuwe HTC One (M8) – vanaf 4 April verkrijgbaar in Nederland

Jawel hoor, we hebben er even op moeten wachten maar dan heb je ook wat! Vanmiddag is in New York de gloednieuwe HTC One (M8) officieel aan de wereld bekend gemaakt door HTC CEO Peter Chou. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen en verwarring over de naam te voorkomen, het toestel wat vandaag is aangekondigd heet voorlopig gewoon de HTC One M8. Dit omdat de huidige HTC One (codenaam M7) nog steeds wordt verkocht. Naar verwachting zal het nieuwe toestel in de volksmond de HTC One M8 of ‘de nieuwe HTC One’ genoemd worden, enigszins te vergelijken toen Steve Jobs ‘die nieuwe iPad’ (3e generatie) introduceerde aan de wereld.

De nieuwe HTC One zal vanaf 4 april in de grotere Nederlandse telecom winkels te koop zijn voor een adviesprijs van maar liefst €699,-

htcone-m8

Specificaties

De geruchtenmolen heeft de afgelopen paar maanden flink wat juiste informatie weten te verschaffen, maar voor de zekerheid (en duidelijkheid) gaan we nog even de officiële specificaties af. Zoals we al wisten is de nieuwe HTC One (M8) het krachtigste vlaggenschip die de Taiwanezen ooit op de markt hebben gebracht. Het toestel draait op een razendsnelle 2.3 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801 processor, heeft 2 GB RAM en een intern geheugen van ofwel 16 of 32 GB. Verder heb je natuurlijk de mogelijkheid om uit te breiden met een microSD kaartje tot maximaal 128 GB.

Verder hebben we natuurlijk te maken met een full HD (1920 x 1080 pixels) 5-inch beeldscherm LCD display, Bluetooth 4.0, NFC en een 2,600 mAh accu die volgens de Taiwanezen tot 40% langer meegaat dan die van HTC One uit 2013.

Camera’s

Het zal je ook vast niet ontgaan zijn dat een van de belangrijkste en unieke aspecten van de nieuwe HTC One de revolutionaire camera’s zijn. Waar we bij de meeste telefoons niet veel woorden vuil maken aan de camera aan de voorkant van het toestel is dat bij de nieuwe HTC One wel anders. Het betreft hier namelijk een 5 mp camera en een wide-angle lens met BSI technologie. Dit wil in principe zeggen dat het de beste smartphone is om ‘selfies’ mee te maken. Dankzij de hoge resolutie en BSI techniek kun je hoge kwaliteit foto’s maken in donkere ruimtes, en de wide-angle lens zorgt ervoor dat je zonder problemen een groepje van 8 tot 12 mensen vanaf armlengte op een plaatje kunt krijgen.

HTC-M8-camera

En natuurlijk hebben we aan de achterkant nog de unieke duo-camera techniek die we voor de eerste keer in een moderne smartphone aan mogen treffen. Wat dit aspect betreft bleken de geruchten helemaal juist te zijn. De nieuwe HTC One (M8) combineert de Ultrapixel camera die we bij de HTC One uit 2013 al zagen met een extra camera die dienst kan doen als een afstand (diepte) sensor. Hiermee wordt het voor de telefoon mogelijk om haarscherpe foto’s (met relatief weinig ruis) te maken onder barre lichtomstandigheden.

Maar HTC zou HTC niet zijn als ze niet nog een extraatje voor ons in petto hadden. Doordat de nieuwe HTC One (M8) twee camera’s aan de achterkant heeft is het mogelijk om gebruik te maken van een speciale techniek waarmee een foto in een keer vanuit verschillende focuspunten kan worden vastgelegd. Om een lang verhaal kort te maken betekent dit dat je een foto kan nemen, en naderhand kunt beslissen waar je op wilt scherpstellen. Deze techniek bestaat al een tijdje in fotografie wereld, maar het is de eerste keer dat we het in een smartphone mogen ervaren.

Design & Software

Don’t fix what’s not broken, right?

Waarschijnlijk is dit de hoofdgedachte geweest achter het ontwerp van de nieuwe HTC One (M8). De HTC One uit 2013 werd dusdanig positief ontvangen en bleek uiterst populair te zijn mede dankzij het design dat de Taiwanezen hier niet teveel aan wilden sleutelen. Daarom lijkt de nieuwe HTC One (M8) ook erg op de HTC One uit 2013 met hier en daar een aantal accenten.

Het toestel is geheel unibody en bestaat uit ongeveer 90% uit aerospace-grade aluminium. Het display wordt verder beschermd door een laagje super sterk Gorilla Glass 3 waardoor het bijzonder goed beschermd is voor krassen van bijvoorbeeld je sleutels in je broekzak.

Wat betreft de software, we weten dat de nieuwe HTC One (M8) zal draaien op de Android 4.4 KitKat samen met de nieuwe Sense 6.0 interface van HTC. Veel meer inhoudelijke informatie is er nog niet vrijgegeven over de functionaliteiten van Sense 6.0 maar daar zal ongetwijfeld binnen nu en een aantal dagen verandering in komen.

De komende dagen zullen we ook ongetwijfeld meer hands-on filmpjes, test-foto’s en andere details posten op de website ;-)

(via | bron)


Laat wat van je horen

*