Google komt met Android Wear – kunnen we ook een HTC smartwatch verwachten dit jaar?

Omdat we het de laatste tijd eigenlijk alleen maar over een ding hebben – ook wel logisch met de release van de volgende generatie HTC One (M8) – wordt het maar eens hoog tijd om water ander nieuws op de voorgrond te zetten. Inderdaad, we gaan het deze keer hebben over smartwatches ;-)

Google heeft heel wat dingen als eerste op de markt weten te brengen, maar een smartwatch is daar geen voorbeeld van. In de hoop om toch nog mee te kunnen snoepen van de steeds meer opkomende smartwatch markt komen de Amerikanen nu wel met Android Wear – een platform met een intuïtief UI wat het mogelijk maakt om een ecosysteem van verschillende soorten smartwatches te onderhouden. Je kan Android Wear zien als een kleine extensie van Google Now op je pols, maar dan met de mogelijkheid om notificaties te krijgen van nog meer verschillende apps.

Via htcsource hebben we onlangs vernomen dat ASUS, Samsung en (ja hoor) HTC allen al bezig zijn met het experimenteren met Android Wear. Dit betekent ook hoogstwaarschijnlijk dat we tegen het einde van het jaar (of misschien al in de zomer) van alle eerdergenoemde fabrikanten een ‘draagbare accessoire’  mogen verwachten. Hieronder een klein voorbeeld van wat Android Wear allemaal voor ons in petto heeft, tot die tijd is het natuurlijk weer lekker afwachten ;-)

(via)


Laat wat van je horen

*