HTC Droid DNA broncode vrijgegeven

Waarschuwing, dit nieuws is hoogstwaarschijnlijk alleen interessant voor de software ontwikkelaars (nerds :P) onder ons.

De Droid DNA – je weet wel die full HD smartphone van HTC – is nog maar een paar weken op de markt en HTC heeft nu al de broncode voor Android 4.1 Jelly Bean voor het toestel vrijgegeven op de officiële HTCdev blog. Natuurlijk waren er al knappe koppen bij xda-developers die het toestel al wisten te rooten voordat ze de code hadden, maar nu wordt het kunstje nog een stuk makkelijker gemaakt.

Voor de niet-nerds onder ons die nog steeds aan het lezen zijn. Het vrijgeven van de broncode wil zeggen dat iedereen nu zijn/haar eigen aanpassingen kan coderen in de software die draait op de Droid DNA smartphone. Hiermee ben je vrij om vrijwel elk aspect van de software aan te passen, mits je een kei bent in het programmeren voor mobiele Android apparaten. Het toeval wil nu dat er (wereldwijd) verrassend veel mensen zijn die dit kunnen. Daarom kunnen we binnen de komende 2 a 3 weken al een paar custom ROMS (zelfgemaakte en aangepaste versies van de software) verwachten voor de HTC Droid DNA.

Dus houdt xda-developers goed in de gaten de komende weken als je geïnteresseerd bent in de ontwikkelingen.


Laat wat van je horen

*