HTC komt met WP8 serie

Misschien niet direct relevant voor menig Android fans, maar toch wel interessant nieuws. Volgens ‘betrouwbare bronnen’ is HTC druk bezig om aan het einde van dit jaar een nieuw serie Windows Phone 8 toestellen te lanceren.

HTC + Windows Phone 8 ?

Net als de One serie kunnen we weer 3 verschillende smaken verwachten: een instapmodel (a la One V), mid-range (a la One S) en een high-end (a la One X) toestel. De toestellen hebben respectievelijk  de codenaam Rio, Accord en Zenith waarbij de laatst genoemde een 4.7 inch HD-scherm heeft, een 8 megapixel camera (met full-HD film mogelijkheid)  en een nog onbekende Snapdragon quad-core CPU van Qualcomm.

De Rio en Accord verhouden zich grofweg tot de Zenith zoals de One V en One S zich verhouden tot de grote One X. HTC heeft zelf nog niks willen bevestigen, maar de ‘bronnen’ melden een release ergens in Oktober voor de Rio en Accord en een maand later voor de Zenith. Kijkend naar deze niet-officiële release datum lijkt het erop dat de nieuwe HTC toestellen een van de eerste zullen zijn met het nieuwe WP8 OS van Microsoft.

(dank aan: The Verge)


Laat wat van je horen

*