HTC M7 komt op de markt als de HTC One

Veel was er al te doen om HTC’s nieuwe topmodel smartphone dat in 2013 de markt moet gaan veroveren. Tot nu toe was het toestel bekend onder de codenaam M7, maar naar nu blijkt zal deze op de markt komen onder de naam HTC One.

(afb.: AndroidPolice)

Deze informatie is afkomstig van het mysterieuze maar tot nu toe uiterst betrouwbare Twitteraccount @evleaks. Daarnaast lijkt dit nieuws nog eens bevestigd door het opduiken van een zogenaamde User Agent Profile (UAProf) op HTC’s eigen website (via @arnoudwokke).

Inderdaad, geen X, S, of V dit jaar dus, maar HTC lijkt nu gewoon te kiezen voor één simpele naam. De HTC One moet het straks gaan opnemen tegen toestellen als Sony’s Xperia Z en Samsung’s Galaxy S4.

De One is voorzien van een quadcore Snapdragon S5 Pro processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz. Het 4,7 inch beeldscherm heeft een ultrahoge resolutie van 1920 bij 1080 pixels, en daardoor een pixeldichtheid van 468 pixels-per-inch. Verder zal de One een nieuwe versie van HTC’s Sense interface brengen, Sense 5.0. Deze vernieuwde Sense is naar verluid simpeler en overzichtelijker.

Naast een snelle processor en een superscherp beeldscherm, doen er ook veel geruchten de ronde over een nieuwe camera- en audiotechnologie in het toestel.


Laat wat van je horen

*