HTC M8 krijgt waarschijnlijk dual-band wi-fi

Met nog maar een aantal dagen te gaan tot het einde van 2013 stromen de geruchten omtrent de opvolger van de HTC One langzaam maar zeker binnen. Waar we aan het begin van december nog via een rechtszaak te horen kregen dat de zogenaamde ‘HTC M8′ ergens in februari/maart van 2014 zal worden onthuld  krijgen we nu wat specifieker nieuws.

htc-logo-1

Via de meestal betrouwbare htcsource hebben we vernomen dat de Wi-Fi Alliance een certificaat beschikbaar heeft gesteld voor een nieuw HTC toestel met – hoe kan het ook anders – codenaam HTC M8. Het certificaat verleent de M8 toestemming om dual-band wi-fi te gebruiken. Dit betekent dat het toestel hoogstwaarschijnlijk in staat zal zijn om zowel 2.4GHz en 5GHz bandbreedte te gebruiken. Voor de niet-nerds onder ons, de meeste wi-fi signalen hebben een 2.4 GHz band, dit houdt in dat de golflengte van het signaal van je router relatief kort is en vaak beter door muren heen kan. 5 GHz daarentegen heeft langere golflengtes waardoor er over het algemeen minder interferentie is met andere draadloze signalen in de buurt (dus een stabielere  en vaak iets snellere connectie), maar dit signaal heeft dan weer meer moeite met door muren heengaan.

Inderdaad, zo spannend is dit nou ook weer niet (en zeker niet uniek), maar zo zien we maar dat langzaam maar zeker de specificaties van het nieuwe vlaggenschip van HTC binnen komen druppelen. Iets zegt ons dat we niet ver in het nieuwe jaar meer sappige details te zien krijgen wat betreft de HTC M8.

(dank aan: htcsource)


Laat wat van je horen

*