HTC medewerkers aangeklaagd voor lekken van toekomstige smartphone interface

Afgelopen maand zijn verschillende Taiwanese HTC medewerkers (en leidinggevende!) aangeklaagd door het bedrijf zelf vanwege het lekken van bedrijfsgeheimen. Zo weet The Verge naar buiten te brengen dat onder andere Thomas Chien (vice president van de afdeling product design), Bill Wu (directeur afdeling R&D) en Justin Huang (design team senior manager) allen formeel zijn aangeklaagd voor het uitlekken van een nog niet aangekondigde HTC smartphone interface.

htc-thomas-chien-1377937826

Het zou hier hoogstwaarschijnlijk gaan om een compleet hernieuwde versie van de bekende HTC Sense software. Er wordt al gefluisterd dat het zou gaan om HTC Sense 6.0 (de opvolger van de huidige 5.5 versie die we op de HTC One zien) en dat hierdoor wellicht een vertraging zou kunnen ontstaan in de onthulling van de HTC M8 (de waarschijnlijke opvolger van de HTC One en het nieuwe vlaggenschip). Het is namelijk niet meer dan logisch dat het nieuwe vlaggenschip niet alleen met nieuwe hardware, maar ook met nieuwe software op de markt zal verschijnen.

Bovengenoemde namen hebben zich (volgens HTC) onder andere schuldig gemaakt aan het door vertellen van ‘cruciele informatie’ omtrent de nieuwe software naar vrienden waarmee een nieuw bedrijf zou worden opgericht. Hoewel de informatie dus naar buiten is gekomen hebben we (helaas? / gelukkig?) nog geen visuele ondersteuning kunnen vinden om een beeld te krijgen van de toekomstige HTC Sense 6.0.

Tja, waarschijnlijk had HTC zelf een iets mooiere afsluiting van 2013 verwacht ;-)


Laat wat van je horen

*