HTC Nexus 10 komt mogelijk tweede helft van 2014

HTC heeft dan misschien niet zoveel succes gehad met de Flyer en Jetstream, maar het falen van de Taiwanezen in de tabletmarkt zou zomaar ‘binnenkort’ tot een einde kunnen komen. Recente bronnen suggereren dat HTC samen met Google een high-end Nexus tablet ergens in de tweede helft van 2014 op de markt wil brengen. Hiermee zou HTC Samsung en ASUS vervangen voor het fabriceren van de volgende generatie Nexus tablets.

htc_nexus-10-tablet-700x393

Verder vermeldt dezelfde bron dat Google al in 2012 naar HTC was gestapt met de vraag of de Taiwanezen de (achteraf gezien ongekend populaire) Nexus 7 wilde ontwikkelen/fabriceren. Destijds heeft HTC het aanbod vriendelijk afgeslagen waarna Google naar ASUS stapte om uiteindelijk de Nexus 7 alsnog te kunnen lanceren. Samsung was destijds ook verantwoordelijk voor de Nexus 10 tablet, maar ondanks de positieve reviews werd de 10-inch variant van de Nexus tablet familie nooit zo populair als het kleine broertje.

Wij zijn benieuwd om te zien of het HTC en Google wel lukt om een succesvolle 10-inch Nexus tablet op de markt te brengen ;-)

(via)


Laat wat van je horen

*