HTC Nexus 8 tablet krijgt Wi-Fi certificaat – voor 9 oktober te koop?

Geen paniek! Dit is NIET de Nexus 8 ;-)

Geen paniek! Dit is NIET de Nexus 8 ;-)

Afgelopen week kreeg de HTC Flounder – de HTC Nexus 8 dus – de standaard a, b, g, n en ac Wi-Fi certificaten van de Wi-Fi Alliance. Dit wil meestal zeggen dat het toestel in principe klaar is om legaal verkocht te worden in veel westerse landen zoals Amerika en delen van Europa.

Het officiele document ging verder niet in op wat er onder de motorkap van Google nieuwste Nexus toestel te vinden is, maar we hebben wel confirmatie gekregen dat de Nexus 8 zal draaien Android L, de nieuwste versie van Google mobiele besturingssysteem. Daarnaast wist niemand minder dan @upleaks ons te vertellen dat de Nexis 8 in 3 verschillende smaken voor 9 oktober op de markt komt, namelijk een Wi-Fi only variant, een Amerikaanse 4G/LTE variant en een wereldwijde 4G/LTE variant.

Er gan al bijna een half jaar lang geruchten rond over de Nexus 8 van Google in samenwerking met HTC. Stiekem hadden we al gehoopt op een release maar het lijkt erop dat Google waarschijnlijk nog bezig is om de puntjes op de ‘i’ te zetten met Android L. Hoe dan ook, de laatste Nexus 2013 begint al oud te worden en het is hoog tijd dat ook de Taiwanezen met een nieuwe high-end tablet aan komen zetten ;-)

(via)


Laat wat van je horen

*