HTC One camera test: versus iPhone 5 en HDR video

Het duurt nog een week of twee voor de HTC One in Nederland in de winkels ligt. Maar we zijn inmiddels wel erg benieuwd naar de kwaliteit van de camera van het toestel, dat met zijn ‘Ultrapixels‘ een wat andere benadering kiest dan de tot nu toe vertrouwde megapixelkannonen van andere smartphones. Tijd voor wat voorbeeldmateriaal.

htc-one-camera-test

Tot nu toe zagen we alleen een paar foto’s die met het toestel waren gemaakt direct na de onthulling – in een donkere, chaotische ruimte. Die zagen er niet slecht uit, maar door de omstandigheden leenden deze zich niet als indicatie voor de échte kwaliteit van de camera van de HTC One. Gelukkig zijn er inmiddels interessante foto’s opgedoken, zoals een aantal heuse vergelijkingen met de camera van de iPhone 5.

De eerste set foto’s zijn bij helder licht genomen. Boven zie je de foto gemaakt met de HTC One, daaronder die met de iPhone 5 (klik voor volledige grootte):

htc-one-sample-1iphone-5-sample-1

De tweede set foto’s is genomen van hetzelfde tafereel, maar nu met beduidend minder licht. Boven zie je weer de HTC One, daaronder de iPhone 5:

htc-one-sample-2
iphone-5-sample-2

En dan nog de verplichte foto van een bloem bij voldoende licht – boven de One, onder de iPhone 5:

htc-one-macroiphone-5-macro

Wat denken jullie? Welk toestel maakt de betere foto’s, en waarom? Beide camera’s lijken in ieder geval aan elkaar gewaagd.

En dan hebben we natuurlijk nog een stukje 1080p full HD video, geschoten in de HDR (high dynamic range) modus. Twee dames die met tegenlicht gefilmd zijn. Het resultaat is wat ons betreft ronduit indrukwekkend:

(via CNET en Phandroid)


Laat wat van je horen

*