HTC One (E8) en Desire 616 officiëel onthuld in India

India is nooit een hele grote markt geweest voor HTC, maar met de komst van van de HTC One (E8) en Desire 616 hopen de Taiwanezen hier gauw verandering in te brengen. Dit weekend werd namelijk bekend gemaakt dat beide toestellen ‘zeer binnenkort’ (waarschijnlijk in de loop van volgende week) in de Indiase winkels zullen liggen.

De HTC Desire 616 is een budget toestel bestemd voor iedereen met een kleine portemonnee maar die toch willen worden voorzien van alle gemakken van een moderne smartphone. De HTC One (E8) daarentegen is nog steeds het vlaggenschip toestel van HTC, maar dit keer met een iets goedkopere plastic (polycarbonaat om precies te zijn) behuizing en een enkele 13 megapixel camera in plaats van een dubbele Ultrapixel zoals op de originele HTC One M8. Wat betreft specificaties (hardware en software) is de E8 vrijwel identiek aan de M8.

HTC One (E8)

HTC One (E8)

HTC Desire 616 (budget smartphone)

HTC Desire 616 (budget smartphone)

De Desire 616 zal omgerekend zo’n $280- kosten en de HTC One (E8) mag voor $580,- over de Indiase toonbank. Het is interessant om te zien dat de prijzen voor beide toestellen toch iets hoger liggen dan bijvoorbeeld in buurland China. Daar kost de Desire 616 al gauw $40,- dollar minder en de HTC ONe E8 is zelfs $130,- dollar goedkoper in China dan in India. Waar deze prijsverschillen het leven in zijn geroepen is een raadsel, maar het is hoe dan ook goed om te zien dat de E8 nog steeds bijna $200,- dollar goedkoper is dan zijn grote aluminium broer.

 


Laat wat van je horen

*