HTC One M9 officieel onthuld!

Jawel hoor, daar is die dan! Na flink wat geruchten en speculaties heeft HTC dan toch eindelijk haar nieuwste vlaggenschip onthuld. We hebben het hier over niets anders dan de HTC One M9, het nieuwste familielid van HTC´s populaire One reeks. Op de MWC van dit jaar werd het toestel officieel onthuld en om maar meteen met de deur in huis te vallen, alle (nou ja, bijna alle) geruchten bleken grotendeels te kloppen.

HTC-One-M9_Silver_3V-700x552

 

Onder de motorkap van het toestel vinden we een belachelijk krachtige Qualcomm octa-core Snapdragon 810 SoC, 3 GB RAM geheugen, 32 GB interne opslag (uitbreidbaar met 128 GB micro SD), 20 mp camera (met 4K video opname) aan de achterzijde en 4 mp Ultrapixel camera aan de voorzijde. Dit alles wordt gevoed door een gigantische 2,850 mAh accu.

Het toestel zelf heeft een 5-inch display met full HD resolutie (vrijwel identiek aan die van de M8) en er zitten wederom DolbyDigital-powered BoomSound speakers met virtual surround sound aan de voorzijde van het toestel. De resolutie van de camera aan de voorkant is dan wel lager dan die van de M8, maar het feit dat we hier te maken hebben met een Ultrapixel camera zorgt ervoor dat de M9 een van de beste selfie-smartphones is van dit moment.

Aan de achterkant van het toestel zien we natuurlijk de ronde 20 mp camera die beschermd wordt door een krasbestendig laagje saffier. Ook zijn de zijkanten van de M9 iets scherper dan die van de M8 waardoor het toestel net wat fijner en steviger in je hand ligt. Een interessant verschil met de M8 van afgelopen jaar is dat de power-button van de M9 nu aan de rechterkant zit, net onder de volume knoppen.

Qua software hebben we nu natuurlijk te maken met HTC Sense 7, de laatste versie van HTC’s eigen skin over de standaard Android 5.0.2. Er is in principe niet veel veranderd ten opzichte van de Sense 6 van afgelopen jaar. Blinkfeed is nog steeds aanwezig en je kunt de look van je toestel ook snel aanpassen met talloze theme’s voor HTC Sense.

Volgens HTC zal de M9 ergens in de eerste weken van de lente beschikbaar zijn in de grootste markten (lees America, delen van Europa waaronder Nederland en Taiwan). Over de prijs werd nog niet gesproken maar als het goed is krijgen we de komende paar dagen / weken hier en daar aanbiedingen te zien van providers met de nieuwe HTC One M9.

(dank aan: htcsource | TheVerge)

 


Laat wat van je horen

*