HTC One S – Nieuws & Preview

 • Kansen op Android 4.2 update voor de HTC One S lijken definitief verkeken

  htc-one-s-geen-android-4-2-update

  Sinds enige tijd leven gebruikers van de HTC One S tussen hoop en vrees, wat betreft de kans dat het toestel nog een update krijgt naar Android 4.2.2. En hoewel er al een tijdje geruchten gingen dat het doek voor verdere updates voor het toestel definitief gevallen is, bevestigt de bekende ontwikkelaar LlabTooFeR vandaag nog eens dat het er echt niet meer in zit. Via Twitter legt de beste … [Lees verder...]

  Mogelijk tóch Android 4.2 update voor de HTC One S

  toch-android-4-2-update-htc-one-s

  Het lijkt erop dat er toch nog hoop is op een nieuwe update voor de HTC One S. Hoewel onlangs nog het bericht kwam dat de One S mogelijk géén verdere ontwikkelingen op software gebied meer zou krijgen, komt vandaag het nieuws van de altijd goed geïnformeerde @LlabTooFeR dat HTC toch aan het werk is aan Android 4.2 met Sense 5.0 voor het toestel.   Precieze details ontbreken, … [Lees verder...]

  Petitie voor verdere updates voor de HTC One S

  htc-one-s-update-petitie

  Het nieuws dat de HTC One S waarschijnlijk géén update naar Android 4.2 en Sense 5.0 zal krijgen is eigenlijk nog vers van de pers, maar een groep proactieve gebruikers is nu al een petitie gestart om HTC ervan te overtuigen dat dit toch wel degelijk moet gaan gebeuren. En wat blijkt? Het loopt behoorlijk storm! Dus laat jij ook jouw stem horen, en help om HTC in te doen zien dat de One S … [Lees verder...]

  Meer One S nieuws

HTC One S preview

En daar waren ze dan: HTC’s drie nieuwe One serie smartphones. Na een veelbelovende start in 2011 met de Sensation ging de schwung er in de tweede helft van het jaar een beetje uit. HTC bracht nog de Sensation XL en XE op de markt, maar een echte klapper werd niet meer gemaakt. En de consument zag door de bomen het bos ook niet helemaal meer – tenminste, dat was de indruk.

Inmiddels zijn we in 2012 aanbeland en lijkt HTC zichzelf weer hervonden te hebben. Met een nieuwe strategie, namelijk één lijn – One – die in verschillende smaken te krijgen zal zijn wil het bedrijf de consument wat meer overzicht bieden. De middelste smaak, de One S, proeven wij hier op HTCOne.nl voor.

 

Eerste indruk

De HTC One S laat een verrassende indruk achter. Het toestel heeft meer van HTC’s oude ‘look’ dan de One X, maar is het dunste toestel dat de Taiwanezen ooit in elkaar schroefden: net geen 8 millimeter dik. Het is geen klein toestel, maar doordat het zo dun is, en licht, komt het toestel niet groot of log over.

Het 4,3 inch scherm is van een grootte waar veel smartphone gebruikers inmiddels aan gewend zijn. In tegenstelling tot het scherm van de Sensation beschikt de One S over een Super Amoled scherm. Dit zorgt voor een beeld met mooie contrasten, aangezien een Amoled scherm zwart echt weergeeft als zwart – dat wil dus zeggen géén licht. Bij een LCD scherm blijf je altijd de schermverlichting zien.

Het toestel heeft een speciale coating waar HTC bij de introductie nogal wat aandacht aan besteedde. De zogenaamde microarc oxidation behandeling geeft de achterkant van het toestel een eigen ‘feel’.  Het woord ‘gebakken metaal’ dekt de lading niet echt, maar als we HTC mogen geloven is het resultaat uiterst robuust. Wij zelf vinden afwerking zo mooi dat het zelfs zonde is deze te bedekken met HTC One S hoesjes of cases – maar dat is een kwestie van smaak uiteraard.

 

Android 4.0 en HTC Sense

De HTC One S draait op de allernieuwste versie van Google’s Android besturingssysteem, versie 4.0. HTC heeft hier traditiegetrouw weer haar eigen Sense interface overheen gelegd. Duidelijk is dat HTC met Sense 4.0 een wat andere weg heeft gekozen dan met voorgaande versies. De interface oogt volwassener en ingetogener – minder ‘eye candy’, maar op een goede manier.

Dankzij de snelle processor van de One S – daarover straks meer – en het feit dat Android 4.0 hardware acceleratie een stuk beter ondersteunt, loopt het toestel als een zonnetje. Het zoeken naar superlatieven om een soepele gebruikersinterface te omschrijven is niet meer nodig – alles werkt zo vlot dat het niet meer opvalt dat dit het geval is.

 

Specificaties

Onder de motorkap van het toestel vinden we de ware schat – voor de technologie liefhebber, wel te verstaan – die in de HTC One S verborgen ligt. De gloednieuwe Qualcomm Snapdragon S4 processor is dan wel geen quad core chip – dé hype van dit moment – maar benchmark tests wijzen uit dat de nieuwe technologie van deze dual core chip zó snel is, dat mogelijk zelfs grote broer One X het nakijken heeft.

Dit is dan ook het curieuze aan HTC’s One line-up. In alles lijkt de HTC One X het topmodel: quad core processor, groter scherm, duurder. Maar bij nadere beschouwing zien we in de One S een toestel waarvan de hardware minstens net zo krachtig is, en dat door het iets kleinere scherm net wat handzamer is. Mocht je ook nog eens een voorkeur hebben voor een Super Amoled scherm boven een LCD model – dan kunnen we maar één ding concluderen: de HTC One S doet op technisch vlak niet onder voor de One X. Nou vooruit: de One S heeft een iets lagere resolutie dan de One X – 960×540 pixels versus 1280×720. Maar het scherm is ook iets kleiner, dus minder scherp zal het beeld niet zijn.

 

Camera

Eén centraal thema in HTC’s nieuwe One lijn is de camera en de ImageSense technologie. HTC heeft de One S uitgerust met een acht megapixel BSI sensor. BSI staat voor Back Side Illumination, wat erop neerkomt dat de camera veel minder licht nodig heeft om mooie plaatjes te schieten.

HTC zelf is erg trots op de snelheid van de camera – je kunt, als je een zelf handig genoeg bent, binnen zo’n anderhalve seconde een foto maken vanuit standby modus. En als je eenmaal aan het fotograferen bent, kun je eigenlijk gewoon herhaald op de camera knop blijven drukken – de foto’s worden zo snel gemaakt en opgeslagen dat je geen wachttijd meer hebt voordat je je volgende foto kunt maken.

Zelfs is het mogelijk de sluitertoets aan te blijven raken op het scherm – het toestel maakt dan een snelle series foto’s. Hierna kun je dan één foto aanwijzen als ‘de goede’, waarna de rest automatisch weer wordt verwijderd.

Video opnemen is natuurlijk net zo snel en makkelijk. De HTC One S neemt 1080p video op zonder moeite – en tijdens het filmen kun je nog steeds losse foto’s blijven maken.

 

Beats Audio

Wat begon als een leuke gimmick is inmiddels uitgegroeid tot standaard onderdeel van iedere HTC smartphone: Beats Audio. De Beats Audio technologie werd ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse hiphop legende Dr. Dré, en moet garant staan voor een diep, vol, en indien gewenst hard geluid.

Wijzelf zijn benieuwd of HTC nog aan de Beats Audio technologie heeft gesleuteld ten opzichte van voorgaande toestellen. Destijds waren wij niet zo onder de indruk van deze manier om het geluid van het toestel ‘op te pompen’. Begrijp ons niet verkeerd: er is niks mis met Beats Audio, maar wat precies te meerwaarde is was destijds niet helemaal duidelijk, behalve als je het koptelefoongeluid van andere smartphones te zacht vindt.

 

En verder…

Een opvallend puntje aan de HTC One S vinden wij de afwezigheid van een MicroSD slot. Het toestel komt standaard met 16 GB opslagcapaciteit. Dit zal voor de meeste gebruikers ruim voldoende zijn, maar het idee dat je – als je het wilt – zelf nog een 32 GB SD kaartje kunt plaatsen is toch fijn (als wijst onderzoek uit dat slechts een klein deel van de smartphone bezitter dit ook daadwerkelijk doet). Deze mogelijkheid ontbreek dus op de On
Maar misschien dat zo’n uitbreidingsslot wel helemaal overbodig wordt dankzij de DropBox integratie die HTC standaard bij een One smartphone levert: 25 GB cloud opslag heb je dus sowieso tot je beschikken naast de aanwezige, 16 GB ‘lokale’ opslag.e S.

 

Conclusie

HTC zet met de One S een opvallend toestel op de markt. De One S wordt niet gepresenteerd als een vlaggenschip, maar wij denken dat het door de ‘cutting edge’ dual core processor en het net iets handzamere formaat voor veel mensen de ‘HTC One of choice’ zal blijken te zijn – zeker als je in gedachten houdt dat de adviesprijs van de One S met 549 euro honderd euro lager ligt dan die van de One X.

Wij zijn voor nu erg benieuwd naar direct benchmark vergelijkingen tussen de One S en de One X – en of HTC nog aan Beats Audio gesleuteld heeft sinds zomer 2011.

Lees meer:

GSMWijzerPDAShopTyphoneStudentMobielVodafone
GSMWijzerPDAShopTyphoneStudentMobielVodafone
TypeVodafone
Vaak
37,50
T-Mobile
SmartPlus
170
Vodafone
Regelmatig
24,50
HollandseNieuwe
SimOnly
275
Bel+SMS+Web
Vaak
Min/SMS
Internet
90/onbeperkt
500 MB
170/170
Onbeperkt
140/onbeperkt
200 MB
275/275
500 MB
200/onbeperkt
500 MB
Prijs toestelGRATIS!€ 51,-GRATIS!€ 236,-GRATIS!
Starttarief
p/mnd1
€ 28,13€ 20,26€28,13€ 19,75€37,50
Gemiddeld
p/mnd2
€ 34,07€ 34,81€ 34,07€ 30,-€ 45,-
Link