HTC One V: de Legend herboren?

Nadat er de laatste dagen nogal wat gespeculeerd was over de precieze belettering van HTC’s nieuwe One smartphones, is er nu duidelijkheid: de HTC One V is gewoon de One V. Over dit toestel wisten we tot nu toe verreweg het minst van de serie, en dus bracht HTC’s pers evenement hier de meeste informatie.

De HTC One V is een 1 GHz single core smartphone met een 3,7 inch LCD display – resolutie: 800 x 480 pixels. De One V is duidelijk het kleine broertje in de One familie, maar beschikt wel over dezelfde software functionaliteit: Android 4.0, met daarop HTC’s Sense 4.0 interface inclusief Beats Audio en ImageSense.

Het meest opvallende aan de HTC One V is de ‘kin’, die we nog goed kennen van bijvoorbeeld de HTC Legend. Wat ons betreft leuk dat HTC zo’n karakteristiek element ook nu nog in een ontwerp laat terug komen.

Verder deel de One V veel leuke features van haar grotere broers, zoals de nieuwe camera functies – bijv. kun je een foto maken tijdens het opnemen van 720p HD video – en een sterk verbeterde foto kwaliteit in situaties met minder licht.

De HTC One V komt waarschijnlijk in april op de markt – de prijs weten we binnenkort!


Laat wat van je horen

*