HTC One V ‘goedgekeurd’

Wij als simpele gadget fans zien vaak alleen een prachtig afgewerkt eindproduct als het op smartphones aankomt. Maar voordat bedrijven als HTC zover zijn en een product daadwerkelijk mogen verkopen aan de massa moet er een hoop gebeuren. Een van die dingen is het ondergaan van een zogenaamde FCC test. De FCC (Federal Communications Commission) is een onafhankelijk onderdeel van de Amerikaanse overheid die alles omtrent telecommunicatie onder haar hoede neemt. Nieuwe producten worden uitvoerig getest voordat ze op de markt komen, dit om de veiligheid te garanderen en om mogelijke interferentie met bestaande netwerken te voorkomen.

Onlangs kwam er bericht op de officiële website over een low budget HTC smartphone met model naam “PK76110″ die binnenkort uit moet komen. De kans is aanzienlijk groot dat het hier om de One V gaat aangezien HTC (naar ons weten) de komende twee kwartalen geen nieuwe low budget telefoons gaat uitbrengen, op de One V na dan. Verder komen de afmetingen in het verslag overeen met de afmetingen die bekend zijn van de One V.

Hoewel de One V op het laagste niveau wordt geplaatst in de One serie is het nog steeds een zeer redelijke telefoon. Een 1GHz processor en 512 MB RAM in combinatie met een camera die 720p video’s kan schieten maakt de One V toch een van de betere low end smartphones.

Wanneer de One V precies in de winkels zal liggen is nog niet bekend, maar bovenstaand bericht bevestigd nogmaals dat Amerika ergens in April aan de beurt is. Naar verwachting zal Europa rond die tijd ook de One V te zien krijgen.

(bron: FCC)


Laat wat van je horen

*