HTC One V live te zien

HTC’s nieuwe instapmodel Android smartphone – de One V – is nu ook te zien in diverse hands on filmpjes. Net als zijn grotere broers, is ook de HTC One V voorzien van Android 4.0 en de flink vernieuwde HTC Sense 4.0 interface. Sense 4.0 breekt met een aantal tradities, en heeft een veel bescheidener ‘look’ dan eerdere versies van HTC’s eigen gebruikersinterface. Op sommige punten doet Sense nu bijna denken aan, uhm, gewoon een Android interface. Hier is helemaal niets mis mee – Android 4.0 is snel, soepel en overzichtelijk. En het feit dat HTC dit jaar wat minder de nadruk legt op de zogenaamde ‘eye candy’ bevalt ons eigenlijk prima.

Ook zien we de kenmerkende ‘kin’ van de One V, die we bij HTC ook al zagen op bijvoorbeeld de HTC Legend. Het grote voordeel van dit ontwerp is de bescherming die de knik biedt voor het scherm. Hoe goed dit werkt op de One V moet nog blijken, aangezien de glasplaat die de rest van de voorkant bedekt gewoon helemaal doorloopt tot de bovenrand.

Overigens is inmiddels ook een adviesprijs voor de One V bekend geworden: 329 euro. De winkelprijs zal hier nog iets onder liggen. Hiermee zet HTC de One V stevig in het midden segment van de smartphone markt.

(met dank aan AndroidPit)


Laat wat van je horen

*