HTC One V – Nieuws & Preview

 • HTC One Vx

  htc-one-vx

  We wisten al een hele tijd dat HTC met een betere en snellere versie van de low-budget One V zou komen, maar nu hebben we dan eindelijk een goede hands-on video te pakken. We zien/horen geen schokkende nieuwtjes, maar wel kunnen we het toestel van alle kanten bekijken en wordt kort maar krachtig een eerste impressie van het toestel gegeven. De One Vx komt standaard met Android 4.0 (ICS) en … [Lees verder...]

  HTC One Vx

  htc-one-vx

  Niet iedereen wil of heeft een peperdure smartphone nodig met extreme high-end specs en de allerlaatste toeters en bellen. Gelukkig heeft HTC ook voor die mensen toch weer een meer dan degelijk toestel op de markt gebracht. De One familie mag zich weer een lid rijker rekenen met de gloednieuwe HTC One Vx, een snellere en ge-upgrade versie van de originele HTC One V. Een paar dagen … [Lees verder...]

  One V software update (voorlopig alleen Canada)

  onevupgrade-e1345549691265

  De Canadese website MobileSyrup meldt vandaag dat er een software update online is gegaan voor alle One V toestellen van de carrier Bell. Software update v2.19.666.3 zorgt voor een aantal flinke prestatie verbeteringen. Zo is het toestel een stuk stabieler en gaat het browsen op internet en de UI een stuk sneller en soepeler. Verder zijn er nog wat kleine bug-fixes zoals het de muziek widget … [Lees verder...]

  Meer One V nieuws

HTC One V preview

Update 26 februari:

Tegelijk met de HTC One X en de One X is ook de HTC One V onthuld. De HTC One V is het instapmodel van de One serie, en zal – hoewel we de prijs van het toestel op dit moment nog niet weten – een gedegen mid range smartphone worden.

De HTC One V is voorzien van een uniek stukje HTC design, wat we al van vroegere toestellen zoals de Legend kennen: de ‘kin’. Afgezien van dit staaltje ‘HTC nostalgie’ deelt de One V gewoon mee in de typische features van de hele One lijn. Het toestel draait op Android 4.0, en is voorzien van de laatste HTC Sense interface, met Beats Audio en een sterk verbeterde camera.

Evenals de One X en de One S moet de HTC One V vanaf april in de schappen te vinden zijn, voor de prijs van 329 euro.

Binnenkort vind je hier onze uitgebreide preview van de HTC One V.

Lees hier meer:

Oorspronkelijke berichtgeving:

Het begint er steeds meer op te lijken dat 2012 het jaar voor HTC gaat worden, althans dat gevoel krijgen als we kijken naar hoe ze het nieuwe jaar ingaan met hun nieuwe One serie. Naast de One X en One S kunnen we tijdens de MWC in Barcelona nog een derde smartphone uit de serie verwachten.

het zou hier gaan om de HTC One V, voorheen ook wel bekend onder de code naam Primo waarvan de specs al een tijdje terug zijn uitgelekt. Deze mid-range smartphone zal net als de andere uit de serie draaien op de aller nieuwste versie van Android (Ice Cream Sandwich) met wat hulp van HTC’s eigen Sense 4.0 User Interface.

Waar de One X en One S worden aangedreven door respectievelijk een quad-core en dual-core processor krijgt de One V een iets subtielere maar toch krachtige 1 GHz single-core processor vergezeld met 1GB RAM geheugen. Verder heb je met dit toestel nog beschikking over een 5 megapixel camera met flits die in staat is om HD video’s op te nemen tot maximaal 720p. Natuurlijk mogen de standaard dingen zoals USB, Bluetooth en WiFi ook hier niet ontbreken. het scherm zal hoogstwaarschijnlijk 3.7 inch groot zijn met een super amoled display erin.

Een ander interessant aspect van de One V is het audio gedeelte. De ondertussen vrij bekende Beats By Dre technologie zal hoogstwaarschijnlijk terug te vinden zijn in de One V. De Beats audio technologie is door HTC ontwikkeld in samenwerking met een van ‘s werelds grootste en bekendste rappers, namelijk Dr. Dre.

Als we de specificaties vergelijken (ervan uitgaande dat deze correct zijn natuurlijk) met de andere smartphones uit de serie kunnen we voorzichtig concluderen de One V de goedkoopste van de drie zal zijn. Simpelweg vanwege het feit dat de hardware van de One V op elk gebied een stapje onder die van zijn grote broers zit. Wat de uiteindelijke prijs zal worden is nog een compleet raadsel, maar waarschijnlijk krijgen we dat over twee weken tijdens de Mobile World Congres in Barcelona te horen.

Er bestaat overigens een redelijke kans dat HTC wel eens mooie (prijs)stunt kan gaan uithalen met haar nieuwe One serie. Er wordt door HTC vrij veel moeite gestoken in het maken en en op de markt brengen van de nieuwe One serie. Een van de redenen hiervoor is om de consument een duidelijker beeld te geven van haar producten. Vorig jaar bracht HTC een flink aantal smartphones op de markt, maar dit zag er voor de consument wat chaotisch uit. Een andere reden is overduidelijk om de concurrentie aan te gaan met Apple en Samsung die op dit moment de smartphone wereld domineren. Juist hierom is het mogelijk dat we een zeer degelijke prijs te zien krijgen bij HTC’s nieuwe telefoons, simpelweg om nóg meer mensen nieuwsgierig te maken.