HTC spant de kroon met full HD display!

Mocht het nog niet duidelijk zijn, HTC heeft een aantal dagen terug met de onthulling van de HTC One ‘officieel’ de hoogste pixel dichtheid bereikt op een smartphone. Zelfs het revolutionaire Retina Display van de iPhone 5 kan hier niet tegenop boksen.

Om maar even een vergelijking te schetsen, de Microsoft Surface Pro tablet komt ook met een Full HD beeldscherm op een formaat van 10.1 inch. Met een pixel dichtheid van 208 ppi (pixels per inch) is het een van de hoogste onder de Windows 8 tablets op dit moment. De nieuwe HTC One heeft hetzelfde aantal pixels – namelijk 1080 x 1920 – op een oppervlakte van maar 4.7 inch. Een simpele rekensom leert ons dus dat de HTC One een pixel dichtheid heeft van maar liefst 468 pixels per inch!

Er zijn al een aantal fabrikanten zoals Samsung en LG die aardig in de buurt komen met 440 ppi op 5 inch beeldschermen. Maar HTC overtreft hen – en ook zichzelf – met het hoogste aantal pixels per inch op een smartphone beeldscherm. Maar wat betekend dit nu precies voor de gebruiker?

Degene die ooit een iPhone 5 in hun handen hebben gehad kunnen je ongetwijfeld vertellen dat de helderheid en de hoeveelheid details op het scherm indrukwekkend zijn. Dit is ook niet zo vreemd met een redelijk hoge ppi van 326, maar hoeveel verschil maakt dit nu met de 468 ppi van de nieuwe HTC one?

Close-up van de iconen op de HTC One

Close-up van de iconen op de HTC One

Een gezond menselijk oog kan maar een beperkt aantal details onderscheiden op een beeldscherm. Bij de iPhone 5 kun je op een afstand van ongeveer 25 centimeter nog de afzonderlijke pixels enigszins onderscheiden. Bij de nieuwe HTC One is deze afstand een stukje kleiner met zo’n 17 centimeter. Dit betekend dat je ogen na deze afstanden geen duidelijk onderscheid meer kunnen maken tussen de hoeveelheid pixels of details op een beeldscherm.

Naast het feit dat het HTC One beeldscherm gedetailleerder is dan elke andere smartphone op dit moment, heeft de hogere ppi van de HTC One nog een voordeel. Dit komt tevoorschijn bij het aandachtig kijken naar computer gegenereerde tekst en afbeeldingen. In tegenstelling tot foto’s, hebben tekst en afbeeldingen die je vaak op websites ziet veel meer details en dit komt op een beeldscherm met zo een hoge ppi pas echt tot uiting.

Wat vind jij van HTC’s nieuwe vlaggenschip? Laat het ons weten in de comments hieronder!

(dank aan: Cnet)


Laat wat van je horen

*