Noteer in je agenda: 16 oktober launch evenement HTC Nexus 9!

Het is inmiddels niet meer op twee handen te tellen hoe vaak de release datum van de Nexus 9 (de opkomende tablet van HTC in samenwerking met Google) is veranderd, maar het lijkt erop alsof we nu een definitieve datum kunnen prikken.

Documenten van NVIDIA laten zien dat de Nexus 9 voor het einde van oktober in de winkels zou moeten liggen. We horen je al denken? Wat heeft NVIDIA hier nou mee te maken? De reden dat het gaming bedrijf betrokken is komt door het feit (of gerucht…) dat de er een Tegra K1 next-gen processor van het Amerikaanse bedrijf in de nieuwe Nexus 9 te vinden is.

Een iets specifiekere datum kregen we een aantal dagen geleden van Paul O’Brien (van MoDaCo ) te horen. Volgens ‘een betrouwbare bron’ zal er een speciaal evenement door HTC en Google worden gehouden op 16 oktober 2014 waar de Nexus 9 officieel zal worden geïntroduceerd.

 

Dit betekent overigens niet dat het toestel direct op 16 oktober te koop is. Bijna alle Nexus toestellen liggen pas een week of twee na hun ‘officiële’ introductie in de winkels. Hoewel er nog steeds een hoop geruchten zijn hebben we helaas nog maar weinig informatie over het ontwerp van de tablet en wat er zich zoal onder de motorkap bevind.

De tijd zal het wederom leren ;-)

(via)


Laat wat van je horen

*