Oeps – rechter onthuld opvolger HTC One na verkoopverbod One Mini

Je leest het goed, een Engelse rechter (Richard Arnold om precies te zijn) heeft afgelopen dinsdag ‘per ongeluk’ onthuld dat de opvolger van de HTC One hoogstwaarschijnlijk eind februari / begin maart van volgend jaar in de Engelse schappen ligt.

nokia-patent

Hoe heeft dit kunnen gebeuren vraag je je nu natuurlijk af? Je zou het een geluk bij een ongeluk kunnen noemen. De rechtszaak van afgelopen week ging namelijk tussen HTC en Nokia, waarbij de laatste een verkoop verbod in Engeland eiste op zowel de HTC One als de HTC One Mini. De rechter heeft uiteindelijk besloten dat de HTC One Mini inderdaad (voorlopig) niet meer mag worden verkocht in Engeland vanwege het schenden van verschillende Nokia patenten in de chips die zijn gebruikt voor het toestel.

De rechter wist daarnaast nog te schrijven dat de release datum van de opvolger van de HTC One – waarvan het verkoopverbod dus werd afgewezen – ergens in februari / maart ligt omdat het Finse bedrijf dat suggereerde. Tel hierbij het feit op dat HTC dit niet ontkende en we hebben een redelijk legitiem stukje bewijs gevonden voor de release datum van de HTC One opvolger.

Nu is het dus afwachten.. en hopen dat er geen verkoopverbod in Nederland komt ;-)

(via: BBC)


Laat wat van je horen

*