One V: Root tutorial!

Hoewel de bron code voor de One V al een tijdje terug is vrijgegeven, mogen we nu echt gaan genieten van de mogelijkheden.

Een knappe kop van XDA developers genaamd ckpv5 heeft enorm bijgedragen aan het rooten van de nieuwe One V telefoon van HTC. Hij heeft een relatief eenvoudige manier ontwikkeld om elke One V te rooten, mits deze een bootloader heeft die unlockt is.

Voor iedereen die geen flauw idee heeft waar het hier over gaat, heel simpel gezegd is het ‘rooten’ van een Android telefoon zoiets als het legaal hacken van het toestel. Als je bijvoorbeeld je One V gaat rooten raak je waarschijnlijk je garantie kwijt, maar gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open. Zo kun je simulaties van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 interface op je HTC telefoon draaien of talloze apps en programma’s installeren die gemaakt zijn door mensen zoals jou en mij die in hun vrije tijd aan het programmeren zijn.

Dus de die-hard android fans onder ons kunnen als ze willen aan de slag met rooten en het draaien en uittesten van talloze homebrew. Een complete lijst met benodigdheden en instructies vind je HIER.

Voor degene die het aandurven, succes! ;)

LET OP!

De meeste zullen dit wel weten, maar het rooten van je toestel is geheel op eigen risico. De procedure is door een stel knappe koppen opgesteld en er is alles aan gedaan om eventuele foutjes en bugs eruit te halen, maar in zeer zeldzame gevallen kan het misgaan en raak je misschien al je bestanden kwijt of blijft je telefoon zelfs onbruikbaar. Dus nogmaals, rooten is op eigen risico en niemand behalve jijzelf kan aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade!


Laat wat van je horen

*