Recap: Wat te verwachten van de HTC One?

De afgelopen dagen regende het geruchten, plaatjes en zelfs video’s van HTC’s gloednieuwe vlaggenschip. Het toestel wat tot voor kort schuil ging onder de codenaam M7 gaat (hoogstwaarschijnlijk) de markt op als simpelweg HTC One. Hieronder even een korte samenvatting van het nieuws omtrent de HTC One van de afgelopen dagen.

 

Naam – HTC One

Eind 2012 kregen we steeds meer te horen over een nieuwe top toestel van HTC onder de codenaam M7. Dit was wat vreemd aangezien HTC in datzelfde jaar nog was begonnen met de One serie smartphones. Dit werd gedaan om de vele smartphones dat het bedrijf bijna maandelijks op de markt bracht een duidelijkere structuur te geven. Waar je eerst de HTC Cha Cha had, samen met de Desire, Desire HD, Butterfly etc. heb je nu een grote familie van smartphones onder de naam One.

Befaamd Twitter gebruiker @evleaks liet een aantal dagen terug weten dat de M7 toch op de markt komt als HTC One. Dit sluit al beter aan bij de richting die HTC op wenst te gaan met toekomstige toestellen. Daarnaast weten we uit ervaring dat @evleaks het vaker goed dan fout heeft als het op geruchten aankomt!

 Design – Echt of nep?

HTC heeft ondertussen al een evenement aangekondigd voor haar nieuwe vlaggenschip maar heeft zelf nog geen echte afbeeldingen van het toestel naar buiten gebracht. Natuurlijk zijn er bronnen die claimen het toestel te hebben gespot, maar of deze foto’s echt of nep zijn weten we simpelweg niet. Wel heeft HTC een korte trailer geplaatst (met counter) op haar website waarin heel vaag wat contouren van ‘het nieuwe toestel’ te zien zijn. De beelden verschijnen elke keer als de teller een groene “1″ weergeeft. Bekijk ze HIER

Deze?

Of toch deze?

Onder de motorkap

Het mag wel duidelijk zijn dat de HTC One HET nieuwe vlaggenschip wordt van de Taiwanezen. Als de grote aantallen geruchten, teasers en aankondigingen je nog niet hebben overtuigd dan zullen de specificaties dat zeker wel doen. Vogeltjes vertellen ons al een tijdje dat de HTC One de volgende specificaties gaat krijgen:

  • 1.7 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • 2 GB RAM geheugen
  • 32 GB intern opslag – zonder SD kaart uitbreiding
  • Adreno 320 GPU
  • 4.7 inch Full HD display 1920 x 1080 pixels – 469 ppi (ter vergelijking, de iPhone 5 heeft een ppi – Pixels Per Inch – van 326…)

De camera

Er is heel wat te vertellen (of juist niet?) over de camera die in de HTC One zit. De meeste geruchten hebben het over een high-tech 13 megapixel camera met beeld stabilisatie. Minder verwachten wij ook niet, want de Sony Xperia Z bezit ook een 13 mp camera en dit is een van de concurrenten waar HTC straks tegenop moet boksen.

Daarnaast fluisteren mensen ook over een 4 megapixel foto’s. Inderdaad VIER megapixel! Je vraagt je natuurlijk meteen af wat hier aan de hand is. Het antwoord luidt: Ultrapixel technologie. Dit zagen we al in de ’41′ Megapixel PureView telefoon van Nokia eerder in 2012. Wat hier gebeurt is dat de camera een aantal ‘sensor lagen’ heeft die ieder zo’n 4 a 5 megapixels bevatten. Tel een paar van deze lagen bij elkaar op en je krijgt al gauw 13 (of zelfs 41!) mp.

Het schijnt dat Ultrapixel camera’s (veel, heel veel) beter kwaliteit foto’s kunnen produceren dan de standaard mobiele camera’s die we tot nu toe gewend zijn. Bovendien wordt beeld stabilisatie makkelijker en wordt het maken van goede foto’s in donkere ruimtes een fluitje van een cent, aldus de geruchten.

Onthulling, Release & Prijs

19 Februari aanstaande. Onbekend. Onbekend.

Hier komt het eigenlijk op neer. Zoals eerder vermeld heeft HTC op 19 februari een evenement in New York aangekondigd waarin we het nieuwe toestel officieel mogen aanschouwen. Daarnaast verwachten we een release in Amerika en Europa nog in de eerste helft van 2013 aangezien de concurrentie (Sony en Samsung) ook rond deze tijd met hun nieuwe toestellen komen.

Afgaande op de specificaties en het feit dat dit het nieuwe vlaggenschip wordt mag je ook een prijs van een echt vlaggenschip verwachten: €600,- / £500,- / $750,- ?


Laat wat van je horen

*