Ultrapixelsss!

We weten het ondertussen wel, een van de meest ‘interessante’ aspecten van de HTC One is de Ultrapixel camera. Omdat we maar al te vaak over de specificaties hebben gepost zullen we dat deze keer achterwegen laten, nu is het tijd voor samples!

Wat gebeurt er als je twee professionele fotografen op pad stuurt met niets meer dan een HTC One en hun eigen creativiteit? Nou, dan vindt je bijvoorbeeld deze foto’s terug in je mailbox:

"Bouncing Coin"

“Bouncing Coin”

Ziehier het voordeel van het schieten met 8 frames per seconde op de hoogste resolutie. Met een beetje creativiteit kun je de mooiste momenten 8 keer vastleggen en daarna de mooiste uitzoeken.

"Macro Marbles"

“Macro Marbles”

Wie houdt er nou niet van een mooi macro plaatje? Je kan duidelijk zien dat de camera meer dan genoeg details weet vast te leggen van de knikkers op de voorgrond, zeker als je beseft dat we hier met een telefoon te maken hebben. Voor de fotografen onder ons, zelfs de bokeh op de achtergrond is meer dan redelijk als je bedenkt dat de camera aan de achterkant van een telefoon zit ;)

"Peacock Feather"

“Peacock Feather”

Inderdaad, kleuren en texturen vastleggen gaat ook zonder enig probleem. Naast de rijke kleuren van de veer zie je zelfs de kleine haartjes zitten. Wie had het er nou over dat 4 megapixel lang niet genoeg zou zijn om details vast te leggen?

(dank aan HTC Blog voor de prachtige foto’s!)


Reacties

  1. klaas kooistra says:

    leuk en wel ,als ik nu eindelijk me telefoon geleverd kreeg zou ik ook leuke plaatjes gaan schieten…….

  2. Sjoerd says:

    Het zou ook fijn zijn als ze eens wat tekst fotograferen, moet voor mijn werk vaak dingen noteren of overschrijven dan is het makkelijk als je een foto kan maken.

  3. En ultra-vertraginggggg :P

Laat wat van je horen

*