Wi-Fi probleem? haal de soldeerbout maar uit de kast…

De HTC One X is een geweldige smartphone die zelfs nog tegen de volgende generatie smartphones zonder moeite op kan boksen. Maar helaas loopt ook HTC zo nu en dan tegen een probleempje aan, in dit geval het Wi-Fi probleem bij een aantal HTC One X gebruikers.

Eigenaren van over de hele wereld melden regelmatig dat er klachten zijn met de Wi-Fi ontvangst van hun toestel. Hoewel het maar een relatief klein deel van alle verkochte toestellen beslaat en het erop lijkt dat het probleem zich puur willekeurig voordoet is men hard opzoek naar een oplossing.

In de video hierboven zien we hoe je zelf kan checken of jouw toestel kampt met een W-Fi probleem. knijp simpelweg je hand tussen de camera lens en de volume knoppen en als je signaal verbeterd maar meteen verslechterd als je weer loslaat dan heb je grote kans dat jouw toestel qua Wi-Fi ontvangst niet optimaal functioneert.

Gelukkig heb je dankzij XDA gebruiker estanenmi ”een” mogelijke oplossing van het probleem. Een kleine waarschuwing vooraf, het oplossen van dit probleem vereist dat je je toestel openmaakt en twee kleine onderdelen aan elkaar vast moet solderen. DUS dit betekent ten eerste dat je garantie waarschijnlijk vervalt en ten tweede is de kans groot dat er iets fout gaat als je zelf gaat spelen met de hardware in de telefoon.

Het is dan ook af te raden om dit zelf thuis te proberen, zeker als je kijkt naar de relatief kleine omvang van het probleem. Mocht je toch ballen hebben of vind je het leuk om risico’s te nemen, dan kun je HIER alle instructies (met plaatjes) vinden voor het solderen van de hardware. Nogmaals, wij raden het af om zelf in je telefoon te gaan solderen en als er iets fout gaat ben je zelf verantwoordelijk en niemand anders.

Succes ;)


Reacties

  1. Peter says:

    En als ik dit probleem nou niet heb? Ik heb vollop verbinding met wifi maar na een kwartier kan ik gewoon niet meer internetten of whatsappen, maar de wifi verbinding blijft vollop. Als ik mijn wifi reset kan ik weer een kwartier, het maakt niet uit waar ik ben of ik nou thuis ben of bij een ander.
    Weet iemand hier een oplossing voor? ik heb net mijn htc one x net terug van de fabriek vanwege deze issue

    Groet peter

Laat wat van je horen

*